Ingyenes Vezetői Klub


Hogyan méri a cégvezető objektíven a munkatársakat?

Előadó: Nagy Géza, a Cégdoktorok ügyvezetője
Időpont: 2016. október 6. csütörtök 9:45-12:15 óráig
Helyszín:

1097 Budapest, Lurdy Ház 1. emelet. Könyves Kálmán krt. 12-14.

Dr. Zöldi Tamás Szent Bernát kisállat-ambulancia tulajdonosának a véleménye a Cégvezetői klubról.

Az immár 11. éve havonta megrendezésre kerülő klubunkon olyan témákat vetünk fel és elemzünk ki, amelyek széles körben érdekelhetik a cégvezetőket.

Az üzleti és vezetési tanácsadás naprakész gyakorlati tapasztalatait felhasználva kínálunk megoldásokat előadásainkkal.
Az előadás két órájában a szervezés, személyzetkezelés, marketing, értékesítés, pénzügy, illetve mindig egy olyan terület kerül megtárgyalásra, amely a cégvezetés számára gondokat okozhat.
A résztvevők azonnal alkalmazható lépéssorozatokat és nézőpontokat kapnak, amelyeket nem csak az elméleti tudásunkra, hanem a munkánk során megfigyelt gyakorlati megoldásokra is alapozunk.
A bemutatott példák olyan naprakészek, hogy gyakran az adott héten történtek, így azok frissessége biztosítja, hogy valóban a pillanatnyi gazdasági helyzetben is alkalmazhatóak legyenek a felkínált megoldási lehetőségek.
Azok a cégvezetők, akik rendszeresen járnak ezekre az előadásokra, átfogó képet kaphatnak a vezetés modern eszközeiről, és azokat felhasználva mindennapjaikban, behozhatatlan előnyre tehetnek szert versenytársaikkal szemben.
Látogatóink arról is megbizonyosodnak, hogy nincsenek egyedül, más vezetők is küzdenek hasonló gondokkal, és ők is keresik a megoldást, folyamatosan képzik magukat, valamint igénybe vesznek szakértői segítséget.

 

Mire használjuk az objektív mérőszámokat?

A három leggyakoribb felhasználási módot említeném meg. Először is segítségükkel átfogó képet kaphatunk arról, hogy merre tart a cég. Vajon fejlődik vagy hanyatlik.

Ha fejlődik, akkor mennyire, enyhén vagy erőteljesen? Amennyiben hanyatlik, vajon milyen mértékű ez a hanyatlás, éppen hogy csökken a termelés, vagy pedig a csőd felé tart vállalkozásunk?

Ha időben objektív adatokat kapunk ezekről, akkor még tehetünk valamit annak megakadályozására, hogy felszámoljanak minket. Ha viszont csak az év vége utáni mérlegből (a következő év májusában) értesülünk először pénzügyi helyzetünkről, akkor könnyen lehet, hogy már késő bármit is tenni.

Mi lenne, ha hétről-hétre, hónapról-hónapra pontos adataink lennének a termelés nagyságáról, valamint a cég pontos pénzügyi adatairól? Akkor bizony még idejében tehetnénk valamit a csökkenő termelés megnövelése, vagy a fejlődés meggyorsítása érdekében. Arra is használhatjuk őket, hogy megfigyeljük, miképpen befolyásolja egy döntés, egy új ötlet, vagy bármilyen változtatás a cég fejlődését. Ha egy új projekt jelentősen megnöveli a forgalmat, akkor azt folytatni és erősíteni kell. Amennyiben viszont egy új reklámötlet az érdeklődés csökkenését okozza, azt azonnal abba kell hagyni. Ezeket a döntéseket csak mérőszámok alapján lehet meghozni teljes biztonsággal! A harmadik felhasználási mód a munkatársak objektív mérése és megítélése. Egy jó vezető csak termelési statisztikák alapján léptet elő vagy fokoz le. Egy jól termelő munkatársat, akinek folyamatosan növekszik a statisztikája, azt meg KELL becsülni, elő KELL léptetni, meg KELL növelni a fizetését. Azt a munkatársat, aki pedig egyre gyengébben teljesít, le KELL fokozni, vagy el KELL küldeni.

Mi hasznunk származhat az objektív mérőszámok használatából?

Azok a vezetők, akik objektív mérőszámok alapján vezetik cégüket, egy mindenféle érzelmektől mentes, teljesen objektív, matematikai eszközt használnak arra, hogy fontos, sokszor életbevágó jelentőséggel bíró döntéseket hozzanak. Ezzel az eszközzel képesek még időben reagálni a piacon történt változások vagy belső okok miatt kialakult helyzetekre. Képesek villámgyorsan kiszűrni azokat a tevékenységeket, amelyek nem segítik, vagy éppen hátráltatják a fejlődést. Pontosan meg tudják figyelni és határozni, hogy mely területek vagy tevékenységek okozzák a cég növekedését, és ennek megfelelően képesek azokat megerősíteni, hogy még dinamikusabb fejlődést érhessenek el vállalkozásukban. A munkatársak termelésének mérésével nem lesznek kétségeik afelől, hogy kik azok, akik miatt jól megy a cég, kiket kell megjutalmazni és megbecsülni, valamint tudni fogják, hogy kiket kell korrigálni, javítani, képezni, vagy éppen eltávolítani ahhoz, hogy folyamatos növekedést tudjanak megvalósítani. A statisztikák nem veszik figyelembe az érzelmeket, a kapcsolatokat, a rokoni szálakat és az érdekszövetségeket. A statisztikák csak a tiszta termelést mutatják ki, és azt hogy mik és kik okozzák a cég megtorpanását vagy éppen előrejutását a piacon.

A részvétel ingyenes!

 Arra kérjük a cégvezetőket, felső- és középvezetőket, hogy személyesen ők is jelenjenek meg ezen az előadáson, ne csak a munkatársaikat küldjék el maguk helyett,
mert ezek az adatok a vezetőnek szólnak!

A legutóbbi vélemény a klubról:

"Ilyen adatokat, amiket itt a klubon kapok, Magyarországon máshol nem hallani, még pénzért sem, nemhogy INGYEN!"

                                                                                        Serdült József
                                                                               Utánfutó és Gumicentrum Kft. Ügyvezető

 

Jelentkezzen MOST!

 

Jelentkezés ingyenes vezetői klubra

A csillaggal megjelölt mezők kitöltése a jelentkezéshez, megrendeléshez szükséges *

Nem adta meg a vezetéknevét


  A CAPTCHA frissítése  
Nem megfelelő biztonsági kód
 

* Az űrlap elküldésével önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a Company Doctors Kft. az adatkezelési tájékoztatóban megjelölt célból és feltételekkel kezelje, továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy részemre a Company Doctors Kft. az ingyenes klubokra szóló meghívókat és cégvezetőknek szóló vezetési tippeket tartalmazó havi egyszeri írást tartalmazó hírlevelét email címemre megküldje.